dissabte, 5 de juny del 2010

Una pregunta cada dia. Com a mínim


La legislació de l'Estat Espanyol és una de les més avançades contra la violència domèstica.

Encara moltes dones, no només però especialment les que viuen en entorns integristes, no només però bàsicament els islamistes, estan sotmeses a situacions d'esclavitud pel sol fet de ser dones.

Em pregunto per què a Lleida, i sembla que aviat a moltes més ciutats, és vol prohibir l'accés d'aquestes dones a les dependències on poden denunciar els maltractaments i defensar la seva dignitat.

Aquí hi anava un reportatge de la Coixet però no he pogut transportar-lo.

És aquest

4 comentaris:

meiga ha dit...

Por fin un hueco Magda, para leer la entrada de Dobao y ver el reportaje de Coixet. Tu haces tur preguntas, pero yo hoy no tengo palabras...

Marta ha dit...

... jo no he llegit la Coixet, però si que veig clar que en el millor dels casos, hi ha un desconeixement amb rerefons de superioritat cultural occidental respecte el vel; la burka ja seria un altre tema, li veig un esperit d'anulació física de la persona que va dins i no m'agrada gens, també és cert que deuen haver maneres millors d'abordar la questió que la prohibició; però el vel? i perquè no els piercings,les imatges,els pantalons massa llargs o els massa curts, les sabates amb taló d'agulla, aquest color de cabell?com pot ser que siguin (ells, els que manen, be no exactament els que manen sino els que representen als que manen de debo) deia, que quasi em perdo, com pot ser que siguin tan poc sensibles i previsors respecte al desenvolupament dels assumptes socials...total per 4 vots comptats de m...!...en fi, et comunico que ja m'he banyat, un pel tard aquest any però ha estat un plaer, com sempre...sempre petons

josep ha dit...

Jo tampoco en tic una idea clara sobre aquest assumpte. Per un cantó pensó allò de que cadasqu que vesteixi com vulgui i per altre el fet de que el burka, el quiab o el mocador són portats de manera més o menys obligada; si no per tradició (que també és una mena d'obligació) per la pressió dels pares, familiars o congèneres feligresos de la noia o dòna. No está gens clara la "llibertat" de la que parlant algunes de les seves portadores. Cal pensar que el burka és un montatge "religiós" que té més a veure amb que la dona deixi de ser-ho al carrer i només ho sigui a casa amb el marit. I si el sentit religiós és que la dona sigui un ser amagat a la vista dels altres quan l'home no ho és, doncs a la merda la religió i el burka. Nosaltres vivim en una cultura on del cos de la dòna n'hem fet una especie de fetiche eròtic i poca cosa més. Així ens ho mostra la publicitats, les pelis i altres llocs, masse!!! ... però entre mostrar el cos de la dòna com una joguina eròtica o tapar-lo fins on sigui (cap o peus) hi ha d'haver una elecció personal a on la dòna es mostri com allò que pensi que es vol mostrar. El més clar de tot aquest assumpte, per a mí, es que ningú (i ningú vol dir tambe cap llei) li digui a cap dòna o a cap home com s'ha de mostrar als demés al carrer.

i e s u ha dit...

Vos deixe unes quantes opinions...

http://republicavirtual.wordpress.com/2009/07/20/polemica-sobre-el-uso-del-velo-islamico/#comments